Vergoedingen

De vergoedingen: ziektekostenverzekeraars en uitleg daarover

De behandelingen kosten €60 incl BTW per consult, worden contant betaald en worden ook in 2020 vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars. Je hebt hiervoor geen doorverwijzing van artsen of specialisten nodig.
Hoeveel je terugkrijgt hangt af van je polis en de onderhandelingen van de beroepsvereniging met de ziektekostenverzekeraar op dit moment.

Let op! In de zorggids of vergelijk en kieslijst staat de praktijk vermeld onder ‘natuurgeneeswijze’ (alternatieve zorg).
De actuele lijst waarin je kunt zien of jouw ziektekostenverzekeraar de behandelingen vergoedt kun je ook vinden op de website van de beroepsvereniging LVNT www.vnt-nederland.nl op de home pagina.

Chinese kruiden en westerse kruiden worden meestal niet vergoed. Voeding en levensstijl advies hoort standaard bij een shiatsu behandeling.

Als jouw ziektekostenverzekeraar niet vergoedt, kun je in deze lijsten een andere ziektekostenverzekeraar uitzoeken. Informeer echter wel naar de voorwaarde met betrekking tot vergoedingen in het aankomende jaar van de verzekering.
www.vgz.nl/zorgadvies/vergelijk-en-kies

Alle LVNT therapeuten zijn bij koepelorganisatie KAB aangesloten.
Niet alle genoemde zorgverzekeraars in de Zorgwijzer.nl erkennen de LVNT. Bij zorgverzekeraar VGZ, IZA, IZA Cura, IZZ, IAK, United Consumers, Univé, en UMC dient de zorgverlener (therapeut) vermeld te zijn in Vergelijk & Kies om voor vergoeding in aanmerking te komen.